Med inspiration från den norrländska naturen har jag skapat ett inredningsförslag till en samingssal för Kiruna Landsting. Här kommer ett litet smakprov.

Temat är “för in naturen i den offentliga miljön” och bygger på att utsidan och naturen flyttar in i rummet. Mycket tyngd ligger på belysningen av rummet och färgskalan är tagen från björkens stam och bladverk. Den gröna färgen lugnar och inspirerar och den gråa skalan ger ögat en naturlig vilopunkt i rummet.

Golvet betår av dubbla träslag och är en karta över Kiruna med omnejd. Fram till podiet kan man följa en älv som för talaren fram till fronten av salen. Väggen är klädd med fototapet som har motivet av björkblad som blåser i vinden och är upplyst av mjukt ljus. Salen har även specialdesignade flexibla träbord i vitt och tryckta persienner.